25. November, 2020
2192
0
0
Rahli in sočni mafini s sadnim medom so enostavni za pripravo, sveži ostanejo tudi dan ali dva (če jih prej ne zmanjka). Skratka, odlični in sočni mafini kar kličejo po tem, da jih spečete tudi sami.
Mafini s Sadnim medom
Kolilčina
4
osebeČas priprave
30
minutesČas peke
40
minutesSESTAVINE ZA 8 MAFINOV:
35g rastlinskega olja po izbiri
2 srednji banani, zmečkani v pire
1 jajce
70g sadnega medu
30g mleka po izbiri
1/2 čajne žličke soda bikarbone
1/2 čajne žličke cimeta
1/2 čajne žličke vaniljeve arome
ščep soli
80g pirine ali bele polnozrnate moke
10g ovsenih kosmičev
POSTOPEK:
- Pečico segrejte na 165 stopinj. V posodi zmešajte olje in sadni med,da nastane gladka masa. Dodajte jajce in dobro premešajte z železno metlico. V posodo vmešajte še zmečkane banane, sodo, vaniljo sol in cimet. Na koncu dodajte še moko in ovsene kosmiče ter na rahlo premešajte z žlico ali silikonsko lopatko. Zmešajte samo toliko, da so vse sestavine povezane.
- Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko ali dobro namaščen in napolnite do 2/3 visoko. Po želji lahko po vrhu posujete še malo ovsenih kosmičev, cimeta ali ščep sladkorja, da dobite hrustljavo skorjo
- Pecite 23 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa. Mafine pustite v pekaču, da se malo ohladijo, nato pa postrezite! Odlični so še malo topli, premazani s sadnim medom!
Notes
- Avtor recepta in fotografij je Nina S. Zorčič – https://www.instagram.com/ninazorcic/
Add Comment