fbpx
Mafini s Sadnim medom
Rahli in sočni mafini s sadnim medom so enostavni za pripravo,  sveži ostanejo tudi dan ali dva (če jih prej ne zmanjka). Skratka, odlični in sočni mafini kar kličejo po tem, da jih spečete tudi sami.

Mafini s Sadnim medom

Recipe by Nina S. Zorčič
Kolilčina

4

osebe
Čas priprave

30

minutes
Čas peke

40

minutes

SESTAVINE ZA 8 MAFINOV:

  • 35g rastlinskega olja po izbiri 

  • 2 srednji banani, zmečkani v pire

  • 1 jajce

  • 70g sadnega medu

  • 30g mleka po izbiri

  • 1/2 čajne žličke soda bikarbone

  • 1/2 čajne žličke cimeta

  • 1/2 čajne žličke vaniljeve arome

  • ščep soli

  • 80g pirine ali bele polnozrnate moke

  • 10g ovsenih kosmičev

POSTOPEK:

  • Pečico segrejte na 165 stopinj. V posodi zmešajte olje in sadni med,da nastane gladka masa. Dodajte jajce in dobro premešajte z železno metlico. V posodo vmešajte še zmečkane banane, sodo, vaniljo sol in cimet. Na koncu dodajte še moko in ovsene kosmiče ter na rahlo premešajte z žlico ali silikonsko lopatko. Zmešajte samo toliko, da so vse sestavine povezane.
  • Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko ali dobro namaščen in napolnite do 2/3 visoko. Po želji lahko po vrhu posujete še malo ovsenih kosmičev, cimeta ali ščep sladkorja, da dobite hrustljavo skorjo
  • Pecite 23 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa. Mafine pustite v pekaču, da se malo ohladijo, nato pa postrezite! Odlični so še malo topli, premazani s sadnim medom!

Notes

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *