17. November, 2020
2868
0
0
Vaflji v kombinaciji s čokoladnim kremnim medom so pravo malo razvajanje. Zelo čokoladen okus, ki se prepleta s svežino izbranega sadja v nadevu. Mmmmm … popolno!
Teknejo tako za zajtrk, kot za večerjo. Če boste čokoladne vaflje postregli kot sladico, pa jim lahko dodate kepico vaniljevega sladoleda.
Vaflji s Čokoladnim medom
Kolilčina
3
osebeČas priprave
15
minutesČas peke
6
minutesSestavine za 6 vafljev:
105g bele pšenične ali pirine moke
20g kakava v prahu
ščep soli
1 čajna žlička pecilnega praška
1 srednje jajce (sobna temperatura)
30g olivnega ali drugega olja
50g čokoladnega medu od Čebelarstva Kotnik
160g mleka po izbiri
Postopek:
- V posodi zmešajte moko, kakav, sol in pecilni prašek. V sredini naredite jamico in dodajte jajce, olje, mleko in čokoladni med. V kolikor se vam je med malo bolj strdil, ga lahko segrejete v mikrovalovni pečici – odmerite 50g v skodelico in ga segrevajte na srednji do nižji temperaturi 20-30 sekund, samo toliko, da se rahlo zmehča. Vse sestavine nato skupaj zmešajte z železno metlico in pustite stati 5 minut.
- Medtem segrejte pekač za vaflje. Ko je segret ga dobro namastite (jaz uporabljam olje v spreju) in odmerite dovolj mase, da prekrijete skoraj celotno površino. Pecite 5-7 minut minut oz. glede na moč pekača (nekateri potrebujejo tudi kakšno minuto več ali manj).
- Postrezite z dodatki po želji! Jaz sem jih prelila s čokoladnim medom (najprej sem ga segrela v loncu na štedilniku na pari pri nizki temperaturi, da sem dobila tekoč preliv, nato pa sem vaflje bogato oblila), kakavovimi zrni, kokosom in sadjem!
- Avtor recepta in fotografij je Nina S. Zorčič – https://www.instagram.com/ninazorcic/
Add Comment