fbpx
Vaflji s Čokoladnim medom
Vaflji v kombinaciji s čokoladnim kremnim medom so pravo malo razvajanje. Zelo čokoladen okus, ki se prepleta s svežino izbranega sadja v nadevu. Mmmmm … popolno!

Teknejo tako za zajtrk, kot za večerjo. Če boste čokoladne vaflje postregli kot sladico, pa jim lahko dodate kepico vaniljevega sladoleda.

Vaflji s Čokoladnim medom

Recipe by Nina S. Zorčič
Kolilčina

3

osebe
Čas priprave

15

minutes
Čas peke

6

minutes

Sestavine za 6 vafljev:

  • 105g bele pšenične ali pirine moke

  • 20g kakava v prahu

  • ščep soli

  • 1 čajna žlička pecilnega praška

  • 1 srednje jajce (sobna temperatura)

  • 30g olivnega ali drugega olja

  • 50g čokoladnega medu od Čebelarstva Kotnik

  • 160g mleka po izbiri

Postopek:

  • V posodi zmešajte moko, kakav, sol in pecilni prašek. V sredini naredite jamico in dodajte jajce, olje, mleko in čokoladni med. V kolikor se vam je med malo bolj strdil, ga lahko segrejete v mikrovalovni pečici – odmerite 50g v skodelico in ga segrevajte na srednji do nižji temperaturi 20-30 sekund, samo toliko, da se rahlo zmehča. Vse sestavine nato skupaj zmešajte z železno metlico in pustite stati 5 minut.
  • Medtem segrejte pekač za vaflje. Ko je segret ga dobro namastite (jaz uporabljam olje v spreju) in odmerite dovolj mase, da prekrijete skoraj celotno površino. Pecite 5-7 minut minut oz. glede na moč pekača (nekateri potrebujejo tudi kakšno minuto več ali manj).
  • Postrezite z dodatki po želji! Jaz sem jih prelila s čokoladnim medom (najprej sem ga segrela v loncu na štedilniku na pari pri nizki temperaturi, da sem dobila tekoč preliv, nato pa sem vaflje bogato oblila), kakavovimi zrni, kokosom in sadjem!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *