fbpx
Piškoti s Čokomedom
Praznični piškoti nas vedno znova očarajo ter navdušijo s čudovitim okusom in prikupnim videzom. Vnesite v dom nekaj prazničnega vzdušja in specite slastne kakavove piškote oblite s Čokoladnim medom, ki bodo zagotovo izjemn posladek.

Piškoti s Čokomedom

Recipe by Nina S. Zorčič
Količina

30

piškotov
Čas priprave

1

hour 

15

minutes
Čas peke

15

minutes

SESTAVINE za piškote

  • 225g pšenične bele moke tip 500

  • 150g masla (sobna temperatura, narezano na kocke)

  • 100g sladkorja v prahu

  • 20g kakava v prahu

  • 1 čajna žlička vaniljeve arome

  • 2 majhna rumenjaka ali 1 velik rumenjak

  • OKRAŠEVANJE
  • čokoladni kremni med od Čebelarstva Kotnik

  • sladkorni posipi

Directions

  • V veliki posodi zmešajte moko, maslo, sladkor v prahu, kakav v prahu, vaniljevo aromo in rumenjake. Gnetite tako dolgo, da nastane enotno testo, ki ne sme biti lepljivo. V kolikor se lepi na roke, dodajte še kakšno čajno žličko moke. Iz zmesi oblikujte dva diska, ju zavijte v folijo za živila in postavite v hladilnik za nekje 30 – 40 minut.
    Ko je testo ohlajeno, segrejte pečico na 175 stopinj.
  • En disk vzemite iz hladilnika, ga razvaljajte in iz njega izrežite oblike. Piškote polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko, med njimi naj bo vsaj 2 cm prostora. Pecite 10-11 minut. Medtem lahko iz drugega kosa testa izrežete oblike ter jih polagate na drug pekač.
  • Piškote po peki pustite še nekaj minut na pekaču, da se do konca strdijo, nato pa jih prestavite na rešetko za hlajenje. Svetujem vam, da piškotov nikoli ne odlagate na vroč pekač, ampak si raje pripravite dva, saj se bodo piškoti na vročem pekaču začeli topiti še preden pridejo v pečico, zaradi česar lahko izgubijo obliko.
  • Ohlajene piškote lahko premažete s kremnim čokoladnim medom in posujete s sladkornimi posipi.

Notes

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *